Sertifikalarımız
Global G.A.P
Tüm dünyada geçerli Global GAP sertifikasına sahip ürünlerdeki pestisit ve gübre kullanımı, kurallar çerçevesinde sınırlanmıştır. Bu ürünler kimyasal kalıntı testlerinden geçmiş ve kalıntısız ürünler olarak sınıflandırılmıştır. Yani zirai ilaç kalıntısı içermezler.
Ayrıca bu sertifika çerçevesinde üretilen ürünler; su kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması, atık kontrolü, çiftçi ve bölge halkının sağlığının korunması gibi kriterlerce de kontrol edilir, bu sebeple sadece sizin sağlığınızı değil, dünyamızı da korur.
İyi Tarım Uygulamaları (İTU)
Global GAP sertifikasının ülkemizdeki karşılığı diyebileceğimiz bu sertifika, aldığınız ürünün insan sağlığına zararlı kimyasal ve mikrobiyolojik kalıntılar içermediğinin, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden üretildiğinin kanıtıdır. Ayrıca bu sertifika sayesinde aldığınız ürünlerin üretimi sırasında insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediğine emin olabilirsiniz.
Organik Tarım
Bir ürünün “Organik” olarak adlandırılabilmesi için üretimde herhangi bir kimyasal kullanılmamalı, üretim işlemleri toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden gerçekleşmeli; üretimde çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığı gözetilmelidir. Yani bu sertifikaya sahip ürünlerde kimyasal gübre, ilaçlama, hormon uygulamaları gibi verim artırıcı yöntemler kullanılmaz, tamamen doğal bir üretim yapılır. Organik tarım sırasında ekim yapılacak topraklar da analizlerden geçer.
Bir ürünün organik sertifikası alabilmesi için üretim işlemleri Avrupa Birliği Organik Tarım Mevzuatı, Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarım yönetmeliğine uygun gerçekleştirilir. Üretim süreçleri laboratuvar analizleri ile denetlenip kayıt altına alındığından organik sertifikalı ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi
ISO 9000 standartları, üretim ve hizmet sektörlerinde kalite güvencesini oluşturmak ve kalite devamlılığını sağlamak için oluşturulmuş standartlardır. Ülkemizde Türk Standartları Enstitüsünün TS EN ISO 9001: 2015 standardı, kullanımda olan standarttır.
Bu sertifikanın amacı, kuruluşta yapılan tüm işlerin müşteri memnuniyetini artırmak ve korumak amacıyla dokümante edilmesi, yapılan her işin yazılı olarak tanımlanması, değişiklik ihtiyaçlarının planlanması, yılda en az bir kez iç denetimler ile kuruluşun kontrol edilmesi ve sürekli iyileştirilmesi olarak özetlenebilir.
ISO 9001 standardı ile yasal yükümlülüklere uymanın ötesinde kurumsal bir yapı sağlar, kalite kriterlerini belirler, bu kalite kriterlerinin sürekli iyileştirilmesini sağlar.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardı, gıda ve gıda ile temas eden ürünler üreten işletmeler için güvenli gıda üretim ve sunum şartlarını belirleyen yönetim sistemi standardıdır. ISO 9001 standardından farklı olarak sadece gıda ve gıda ile temasta bulunan, ambalaj üreten, gıda nakliyesi, gıda işleme odaklı firmalarda uygulanmaktadır. Gıda üreten kuruluşlar, bu sertifika ile üretimin her aşamasında hijyen koşullarına uygun üretim yaptıklarını kanıtlar.
Gıda güvenliği, gıdanın amaçlanan kullanımına uygun olarak üretilmesi, tüketildiğinde bir sağlık sorununa neden olmaması, tüketicilere zarar vermeyeceği konusunda tereddüt duyulmaması anlamı taşır. Gıda güvenliği sistemleri, gıdaların üretilmesi ve kullanıma sunulması sırasında güvenli olmalarını garanti altına alan sistemlerdir.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, uluslararası bir standarttır ve dünya genelinde güvenli bir gıda üretim zinciri oluşturmak amacı ile ortaya çıkmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.