Ürünlerimiz arasında Türkiye’de yetişenleri, mevsimindeyse yerli üreticilerden tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de Türk tarımına destek oluyoruz. Elbette çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz gibi yerli üreticilerimizi de kalite standartlarımızda üretim yapma kriteri ile seçiyoruz. Yerli ürünlerimizin sahip olduğu İyi Tarım Uygulamaları sertifikası sayesinde meyve ve sebzenizin mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan zararlı olmadığına emin olabilirsiniz.
Dünyanın Meyvesi’nden Gala Elma. Dünyanın En Popüler Elması…
Dünyada en yaygın olarak yetiştirilen ve süpermarketlerin raflarında en çok yer verdikleri elma çeşitlerinden biri olan Gala, vanilya ipuçlarıyla dolu, çiçek aromasına sahip sulu ve kütür kütür bir elma.
Rengi meyvenin olgunluğuna bağlı olarak değişen Gala elmaları genellikle pembe ila kırmızı çizgilerle vurgulanan, sarıdan turuncuya dönen ince bir kabukla kaplı. Gala elmaları çürümeye karşı oldukça dirençli, taneli, hafif bir tada ve çoğu elmadan daha ince bir cilde sahip.
Hem sıcak hem soğuk ortamlarda yetişebiliyor
1934 yılında elma yetiştiricisi JH Kidd tarafından Yeni Zelanda'da geliştirilen Gala elmalarının ticari dağıtımı hem Avrupa'da hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde 1980'lerde başlamış. Hem sıcak hem de soğuk iklimlerde yetişebilen Gala elmaları sonuç olarak dünya genelinde pek çok bölgede klonal olarak yetişebilen harika lezzetiyle çok sevilen bir elma cinsi.
Profesör ve elma yetiştiricilerinin de gözdesi
ABD Elma Derneği'nin en popüler elmalar listesinde 2006 yılında Red Delicious'tan sonra ve Golden Delicious, Granny Smith ve Fuji'den önce 2. sırada yer alan Gala elmalar, günümüzde pek çok bahçe bitkileri profesörü ve elma yetiştiricisinin de görüşüyle ilk sıraya ulaşarak dünyanın en popüler elma unvanını almış durumda.
Bu elmaların neden bu kadar popüler olduğu mantıklı. Gevrek ve tatlı elmaları seviyorsanız, Gala kesinlikle çok amaçlı favoriniz olacak.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Elmanın içinde yer alan flavonol adlı bileşen, felç riskini düşürüyor. Ayrıca antioksidan işlevi gören bu bileşen, tansiyonu düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor ve kötü kolesterol olan LDL’yi düşürüyor. İçindeki polifenollerin tip 2 diyabet riskini azalttığına dair araştırmalar da var. Elma içindeki pektinin, vücutta prebiyotik görevi gördüğünü, yani sindirim sisteminizdeki iyi bakterilerle yakın arkadaş olduğunu da ekleyelim.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Hem elinize hem de gözünüze diri gelen elmaları seçin. Avucunuz içinde meyveyi zedelemeden hafifçe sıkarak diriliğini ölçebilirsiniz. Derisi lekesiz ve pürüzsüz olmalı. Elmayı kokladığınızda mayalı bir koku yerine taptaze elma kokusu almanız da elmanızın kalitesini gösterir.
Nasıl saklanır?
Elmalar hasat edildikten sonra sıcağı sevmez, bu sebeple elmanızı buzdolabında, varsa özel sebze-meyve gözünde saklayın. Elmalar etrafındaki kokuları emer, bu sebeple kokulu sebzelere yakın tutmayın. Ayrıca üst üste saklanmaları da hızla kararmalarına yol açar.
Nasıl hazırlanır?
Elmanın en tatlı yeri kabuğu olduğu için soymamanızı öneririz. Ayrıca büyüklerimizden duyduklarımız doğru; elmanın en vitaminli ve mineralli, yani en faydalı yeri de kabuğu. Dilimlerseniz hemen kararmaması için üzerlerine hafifçe lime veya limon suyu sürebilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Tabii ki ilk akla gelen kıtır kıtır yemek. Ancak meyve salataları, bowl’lar, meyve suları, kekler, tartlar, kurabiyeler… Elmayı mutfakta kullanmanın sonu yok!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.