Ürünlerimiz arasında Türkiye’de yetişenleri, mevsimindeyse yerli üreticilerden tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de Türk tarımına destek oluyoruz. Elbette çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz gibi yerli üreticilerimizi de kalite standartlarımızda üretim yapma kriteri ile seçiyoruz. Yerli ürünlerimizin sahip olduğu İyi Tarım Uygulamaları sertifikası sayesinde meyve ve sebzenizin mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan zararlı olmadığına emin olabilirsiniz.
Verita’dan Pitahaya. Tropik Meyvelerin En Havalısı.
Ejder meyvesi olarak da bilinen pitahaya, egzotik meyvelerin en ilginç olanlarından biri. Öncelikle çoğu meyve gibi ağaçta değil, bir kaktüste yetişiyor. Zaten bu olağan dışı görünümlü meyveden de daha az ilginçlik bekleyemezdik.
Sakin tatlı bir meyve
Pitahayanın alışık olduğumuz meyveler kadar üstümüze üstümüze gelen bir lezzeti olmadığını anlatmıştık. Kırmızı pitahaya epeyce aromatik, hafif kavun, biraz da kiviyi andırır havalarıyla kendine özgü lezzeti olan bir meyve, biraz çiçeksi bir hali de var. Hafif lezzeti onu harika bir destek kuvvet haline getiriyor. Smoothie’ler, bowl’lar, meyve salataları için mükemmel bir seçenek. Ayrıca daha tatlı olduğu için tek başına yemesi de gayet keyifli.
Pitahayanın çekirdeklerinde de lezzet saklı. Bu sebeple yerken çekirdekleri çıtırdata çıtırdata çiğnemek, hatta pitahayanızı smoothie ve meyve suyu gibi reçetelerde kullanıp blender’da çekmek çok iyi bir fikir.
İçi ne renk?
Hangi pitahayanın iç kısmının hangi renk olacağı, meyvenin türüne göre değişiklik gösteriyor. Kırmızı pitahaya, bebek halinde içi beyaz iken büyüdükçe kırmızı renk alan bir meyve. İçi beyaz olan iki kardeşine göre daha az tatlı olabilir ama antioksidan bakımından onlardan daha yüksek değerlere sahip.
Henüz ülkemizde yeni yeni bilinmeye başladığı için farklı kültürlerin etkisi ile pitahaya, pitaya, ejder meyvesi, çilek armudu ve hatta kaktüs meyvesi olarak anılabiliyor. Ağırlıklı olarak Vietnam, Malezya, Meksika, Kolombiya ve Tayland’da yetiştirilen Verita Pitahaya’yı yılın 12 ayı boyunca Vietnam ve Kolombiya’dan ülkemize getiriyoruz.
Daha detaylı bilgi için Verita Pitahaya broşürünü inceleyebilirsiniz.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
İçerdiği bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı pitahaya, aynı sebeple güçlü bir de antioksidan. Kalsiyum ve likopen açısından da zengin. Likopenin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğü biliniyor. Düşük şeker oranı ve yüksek lif içeriği sayesinde glisemik indeksi oldukça düşük olan pitahayanın 100 gramında sadece 71 kalori bulunuyor.
Pitahaya'nın lezzetinin içinde bol şifa saklı. Detayları Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'den dinliyoruz:
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Kabuğu ince ve canlı pembe renkte olan meyveleri seçmenizi öneririz. Kabuğunda morluk, kahverengi leke ya da yara izi olan pitahayaları tercih etmeyin. Kabukta bölgesel olarak küçük ton farkları olabilir ancak genel olarak aynı renkte olmalı.
Nasıl saklanır?
Pitahaya, aldıktan beş gün sonraya kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Nasıl hazırlanır?
Pitahayayı ikiye bölüp karpuz gibi dilimleyebilir ya da kaşıkla doğrudan kabuğunun içinden yiyebilirsiniz. Kabuğunun kolayca etinden ayrıldığını göreceksiniz. Çekirdekleri yenen bir meyvedir ve söylediğimiz gibi aslında çekirdekleri de kırıldığında tatlıdır.
Nasıl kullanılır?
Pitahaya genellikle taze olarak tüketilir. Meyve salatanızı veya başka herhangi bir tabağınızı aşırı havalı bir hale getireceği ayan beyan ortada. Tekrar vurgulayalım, lezzetinin önemli bir bölümü de çekirdeklerde; bu sebeple smoothie türü uygulamalar için çok uygun bir meyve kendisi.
Kırmızı Pitahaya ve Böğürtlenli Protein Cheesecake
Kırmızı pitahaya ve böğürtleni blender’da püre haline getirin. Süt, protein tozu, bal, fıstık ezmesi ve lor peynirini yine blender’da krema kıvamına gelene kadar çekin. Bir bardağa önce granola, sonra fıstık ezmeli krema, en üste de meyve püresi şeklinde yerleştirin. Afiyet olsun!
Malzemeler
•
1 adet Verita Kırmızı Pitahaya,
1 paket Verita Böğürtlen,
2 çorba kaşığı fıstık ezmesi,
1 fincan lor peyniri,
1 fincan süt,
2 ölçü protein tozu,
1 çorba kaşığı bal,
Granola.
Daha fazla tarif için tıklayınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.