Tüm dünyada geçerli Global GAP sertifikasına sahip ürünlerdeki pestisit ve gübre kullanımı, kurallar çerçevesinde sınırlanmıştır. Bu ürünler kimyasal kalıntı testlerinden geçmiş ve kalıntısız ürünler olarak sınıflandırılmıştır. Yani zirai ilaç kalıntısı içermezler.
Ayrıca bu sertifika çerçevesinde üretilen ürünler; su kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması, atık kontrolü, çiftçi ve bölge halkının sağlığının korunması gibi kriterlerce de kontrol edilir, bu sebeple sadece sizin sağlığınızı değil, dünyamızı da korur.
Verita’dan Nektarin. Şeftalinin Aromatik Kardeşi.
Yaz meyvelerini tüm yıl tüketmenin besleyici faydaları yadsınamaz ama bizce asıl şakası, bir lokmada insanın yaz anılarına ışınlaması. E nektarin de yaz meyvelerinin en klasiklerinden biri malumunuz. O zaman bir lokma yaz almaz mıydınız?
Nektarin ve şeftalinin gizemli kardeşliği
Nektarinin 4000 yıl kadar önce, Çin’de insan eliyle üretilmeye başlandığı düşünülüyor. Ama sanıldığı gibi şeftali ile armutun birleştirilmesi ile değil. Nektarin, şeftalinin tüylü kabuğuna kaynak olan baskın genin çekinik hale getirilmesi ile üretilmiş. Yani ikisi neredeyse aynı meyve. Ama bu ufak genetik fark, şeftalinin daha sulu ve tatlı, nektarinin ise daha aromatik olmasına sebep olmuş. Aralarındaki bir fark da çekirdeğinin şeftaliye göre biraz daha zor çıkması ama ufak bu zorluğu kolayca nasıl aşacağınızı “Nasıl” kısmında anlatıyoruz.
Nektarin ile gülün de gizemli kardeşliği
Nektarin bir meyve ama aslında gül ailesine dahil. İsmi de mitolojide tanrıların yediği içtiği tatlı yiyeceklerden, nektardan geliyor. 16. yüzyılda Avrupa’ya ulaşması ile bir dönem çılgınlık seviyesinde popüler hale gelmiş, birbirine çok benzeyen şeftali ve nektarinin dokunuşundaki hissiyatın bu kadar farklı olması büyük heyecan yaratmış. Ama herhalde asıl şoku, bazen şeftali ağaçlarının bir dalında nektarin meyvesi verdiğini görünce yaşamış olmalılar!
Verita Nektarin, ülkemizde yetişmediği dönemde Namibya, Şili ve Güney Afrika’dan getirilmektedir.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
%85’i su olan bu meyve, harika bir hidrasyon kaynağı. Turuncu renginden anladığınız gibi beta karoten ve kefaik asit bakımından zengin. Vücudumuzun A vitaminine dönüştürdüğü beta karoten ve kefaik asit, bağışıklık sistemimize destek olan önemli antioksidanlar. Ayrıca yüksek kan şekerinin dengelenmesinde ve insülin direnci üzerinde de pozitif etkileri var.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Kendisi tombul, derisi gergin ve pürüzsüz görünen nektarinleri tercih edin. Renk cinsten cinse fark edebileceği için olgunluğu garanti etmez. Sert veya fazla yumuşamış meyvelerden de uzak durmanızı öneririz.
Nasıl saklanır?
Nektarin, buzdolabında iki haftaya kadar tazeliğini korur. Eğer tam olgunlaşmamış ise 2-3 gün arası oda sıcaklığında bekletmenizi öneririz. Bu süreci hızlandırmak için meyvenizi ağzı kapalı bir kesekağıdına alabilirsiniz.
Nasıl hazırlanır?
Nektarini ikiye bölerek çekirdeğini çıkarmazsınız. Önerimiz dörde bölmeniz; böylece çekirdeğinin kolayca dilimlerden ayrıldığını göreceksiniz.
Nasıl kullanılır?
Çiğ olarak tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz ancak nektarinli kek de gönlümüzde özel bir yere sahip. Reçeller, meyve salataları ve meyve suları da nektarinden nasibini alabilir. Biz yoğurda çok yakıştırıyoruz. Ayrıca dilerseniz az miktarda çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma da nektarinle çok iyi anlaşıyor.
Şöyle bir bahar gelsin artık evinize, şöyle bir renklensin sofranız! Sofranız renklenirken damak zevkinizi de bir renklendirelim mi? Bizce meyveler salatalara pek yakışıyor; nektarinli, şeker domatesli, mozzarellalı bu salata da istisna değil hani.
Nektarinli bahar salatası
Nektarinleri ince dilimler halinde dilimleyin. Hafifçe zeytinyağlanmış ızgara tavada, dilimleriniz hafifçe yumuşayana kadar arkalı önlü ızgara edin. Şeker domates, minik mozzarella topları ve fesleğen yaprakları ile salatanızı hazırlayın. Minik mozzarella toplarından bulamazsanız, normal bir top mozzarellayı parçalayıp kullanabilirsiniz. Biz üzerine 3 ölçü zeytinyağı ve 1 ölçü lime ile hazırladığımız sosu gezdirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler
•
2 adet Verita Nektarin,
1 adet Verita Lime,
300 gram şeker domates,
Minik mozzarella topları,
1 demet fesleğen,
Zeytinyağı,
Tuz ve karabiber.
Daha fazla tarif için tıklayınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.