Ürünlerimiz arasında Türkiye’de yetişenleri, mevsimindeyse yerli üreticilerden tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de Türk tarımına destek oluyoruz. Elbette çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz gibi yerli üreticilerimizi de kalite standartlarımızda üretim yapma kriteri ile seçiyoruz. Yerli ürünlerimizin sahip olduğu İyi Tarım Uygulamaları sertifikası sayesinde meyve ve sebzenizin mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan zararlı olmadığına emin olabilirsiniz.
Pepita’dan Pembe Elma. Kütür Kütür Elma Keyfi.
Pembe elmalarımız neden bu kadar leziz, sulu ve kütür kütür? İşin sırrı ağacında. Pembe elma ağaçları diğer cinslerden daha erken çiçekleniyor, pembe elmalar da diğer cinslerden daha geç hasat ediliyor. Bu da elmaların ağaçta daha uzun süre kalması demek. Eh tabii yağmura, rüzgara, meyveye lezzetini veren doğaya daha uzun süre maruz kalınca da sonuç pek lezzetli oluyor!
Neden Pepita?
Pepita markalı ürünlerimiz, asla taviz vermediğimiz kalite kriterlerimize uygun ürünler arasından seçiliyor. Brix oranı, rengi, dokusu da dahil onlarca kritere göre değerlendiriliyor. Mükemmel lezzeti ve aromasını kesinlikle etkilemeyen çok hafif görsel kusurları bulunabilen ürünlerimiz Pepita etiketi ile size ulaşıyor. Bu sayede en kaliteli ürünleri daha uygun fiyatlara satın alma imkanı sunabiliyoruz.
Pembe elmayı bir bakışta tanımak için....
Pembe elma, göbek kısmından hafif şişkin, sap ve çiçek kısmından basık, tam dünya şeklinde değil de hafif uzun bir forma sahip. Açık pembemsi-kırmızı tonlardaki kabuğu orta ince kalınlıkta. Kendine has mayhoşumsu tatlı bir aromaya, az miktarda çekirdeğe ve en önemlisi de kütür kütür sert bir ete sahip.
Pembe elma ekşi mi tatlı mı deseniz mayhoş derdik. Asitli bir elma olduğu için kesildikten sonra daha tatlı türlere göre daha geç kararıyor. Misafirlerinize peynir tabağı yapıyorsanız, hem sertliği hem de geç kararması ile pembe elma mükemmel bir eşlikçi.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Elmanın içinde yer alan flavonol adlı bileşen, felç riskini düşürüyor. Ayrıca antioksidan işlevi gören bu bileşen, tansiyonu düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor ve kötü kolesterol olan LDL’yi düşürüyor. İçindeki polifenollerin tip 2 diyabet riskini azalttığına dair araştırmalar da var. Elma içindeki pektinin, vücutta prebiyotik görevi gördüğünü, yani sindirim sisteminizdeki iyi bakterilerle yakın arkadaş olduğunu da ekleyelim.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Hem elinize hem de gözünüze diri gelen elmaları seçin. Avucunuz içinde meyveyi zedelemeden hafifçe sıkarak diriliğini ölçebilirsiniz. Derisi lekesiz ve pürüzsüz olmalı. Elmayı kokladığınızda mayalı bir koku yerine taptaze elma kokusu almanız da elmanızın kalitesini gösterir.
Nasıl saklanır?
Elmalar hasat edildikten sonra sıcağı sevmez, bu sebeple elmanızı buzdolabında, varsa özel sebze-meyve gözünde saklayın. Elmalar etrafındaki kokuları emer, bu sebeple kokulu sebzelere yakın tutmayın. Ayrıca üst üste saklanmaları da hızla kararmalarına yol açar.
Nasıl hazırlanır?
Elmanın en tatlı yeri kabuğu olduğu için soymamanızı öneririz. Ayrıca büyüklerimizden duyduklarımız doğru; elmanın en vitaminli ve mineralli, yani en faydalı yeri de kabuğu. Dilimlerseniz hemen kararmaması için üzerlerine hafifçe lime veya limon suyu sürebilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Tabii ki ilk akla gelen kıtır kıtır yemek. Ancak meyve salataları, bowl’lar, meyve suları, kekler, tartlar, kurabiyeler… Elmayı mutfakta kullanmanın sonu yok!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.