Global GAP sertifikasının ülkemizdeki karşılığı diyebileceğimiz bu sertifika, aldığınız ürünün insan sağlığına zararlı kimyasal ve mikrobiyolojik kalıntılar içermediğinin, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden üretildiğinin kanıtıdır. Ayrıca bu sertifika sayesinde aldığınız ürünlerin üretimi sırasında insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediğine emin olabilirsiniz.
Ürünlerimiz arasında Türkiye’de yetişenleri, mevsimindeyse yerli üreticilerden tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de Türk tarımına destek oluyoruz. Elbette çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz gibi yerli üreticilerimizi de kalite standartlarımızda üretim yapma kriteri ile seçiyoruz. Yerli ürünlerimizin sahip olduğu İyi Tarım Uygulamaları sertifikası sayesinde meyve ve sebzenizin mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan zararlı olmadığına emin olabilirsiniz.
Pepita’dan Kumkuat. Narenciye Ailesinin Lezzet Dolu Ufaklığı
Kumkuat, narenciye ailesinin bütün halde yenen tek üyesi. Bu bile yeterince şaşırtıcı ama asıl şaşırmayı tadına bakınca yaşayacaksınız. Böyle bir ufaklığın böyle büyük bir rayiha saklaması bizi bile hala şaşırtıyor.
Narenciye ürünlerinin kabukları aromatik yağlarla dolu. Hatta bu sebeple endüstriyel meyve suyu sıkımında portakalın kabuklarından da faydalanılır. Kokteyllere de portakal kabuğu sıkıp yağlar damlatıldığını görmüşsünüzdür. İşte kumkuatın sırrı bu yağlar. Kendisi aşırı sulu, etli bir meyve değil. Ancak en lezzetli yeri olan kabuğu ile yendiği için, diğer supsulu narenciyeleri hiç aratmıyor. Hatta bir kere daha şaşıralım, kumkuatın kabuğu tatlı, içi daha ekşi.
Neden Pepita?
Pepita markalı ürünlerimiz, asla taviz vermediğimiz kalite kriterlerimize uygun ürünler arasından seçiliyor. Ürünün tatlılığını belirleyen brix oranı, rengi, dokusu da dahil onlarca kritere göre değerlendiriliyor. Tam bir fiyat-performans ürünü diyebileceğimiz Pepita ürünleri sayesinde daha uygun fiyatlara satın alma imkanı sunabiliyoruz.
Yılbaşı hediyesi olacak kadar kıymetli
Çin’den dünyaya yayılan kumkuatın ismi Çince “Altın” anlamına gelen gam ve “Portakal” anlamına gelen kwat kelimesinden geliyor. Kumkuat, eski zamanlarda Çin’de bolluk ve bereketi simgeleyen bir yılbaşı hediyesiymiş. Çin’in geleneksel kumkuat şekerlemesi tarifi de gastronomi tarihinin ilk yazılı tariflerinden biri. 1846 yılında Avrupa’ya taşınarak dünyaya açılan bu meyve, bugün en çok pasta süslemeleri ve reçeli için tüketilse de bizce kendisine haksızlık ediyoruz. Pıtır pıtır ağza atmak için de gayet ideal. Bu arada salatalara da çok iyi gidiyor.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Kumkuat bir C vitamini ve lif deposu. Kumkuatın antioksidanlarından ve bolca lifinden faydalanmak için kabuklarının da yenmesi önemli. Diğer zengin C vitamini kaynağı meyveler gibi o da bağışıklık sistemimizi destekliyor. Uzak Doğu tıbbında soğuk algınlığı, öksürük gibi rahatsızlıklarla savaşmak için kullanılmasının kaynağında, bağışıklık sistemini destekleyen bu özellikleri var. İçindeki flavonoidlerin antioksidan ve anti-enflamatuar özelliği bulunuyor. Kabuğu ve çekirdeği bir miktar Omega-3 içeriyor. İçinde bulunan fitosteroller, kolesterolün emilimini azaltıyor, bu da kandaki kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olduğu anlamına geliyor.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Parlak görünümlü kabuklu, parlak renkli meyveleri seçmenizi öneririz. Kuvvetli ama keyifli bir narenciye kokusu başınızı döndürmeli. Sert ve diri olmalı, yumuşak bölgeler varsa o kumkuatlardan kaçınmanızı öneririz.
Nasıl saklanır?
Portakala benzer şekilde, kumkuat da meyve tabağınızda, oda sıcaklığında birkaç gün sağlıklı şekilde bulunabilir. Buzdolabında ise iki hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
Nasıl hazırlanır?
Aromasının çoğu kabuğunda olduğundan, kabuğu ile tüketilmesi en önemli ipucumuz. Kumkuat çok sulu bir meyve değil demiştik. Dikine değil, enine dilimlerseniz içindeki minik segmentleri de kesmiş olacağınız için suyundan maksimum verimi alabilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Çiğ tüketecekseniz dilimlenmiş halini salatalarda seviyoruz, bu durumda kumkuatı avucunuzda biraz sıkıştırıp aromatik yağların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak kumkuat asıl reçellerde, tatlılarda, fırında pişen kek türü tariflerde parıldıyor.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.