Tüm dünyada geçerli Global GAP sertifikasına sahip ürünlerdeki pestisit ve gübre kullanımı, kurallar çerçevesinde sınırlanmıştır. Bu ürünler kimyasal kalıntı testlerinden geçmiş ve kalıntısız ürünler olarak sınıflandırılmıştır. Yani zirai ilaç kalıntısı içermezler.
Ayrıca bu sertifika çerçevesinde üretilen ürünler; su kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması, atık kontrolü, çiftçi ve bölge halkının sağlığının korunması gibi kriterlerce de kontrol edilir, bu sebeple sadece sizin sağlığınızı değil, dünyamızı da korur.
Pepita’dan Lime. Yemeklerinize Güney Amerika Dokunuşu.
Limon ve lime ayan beyan akraba. Aynı aileye mensup olunca tatları da o kadar benzer gibi düşünebilirsiniz ancak kullanım alanları biraz farklı. Şimdi yanlış bilgi vermiş olmayalım, elbette birbiri yerine kullanabilirsiniz, o ayrı. Ancak lime’ın daha kuvvetli bir lezzeti var, daha bir bağırarak “Ben buradayım” diyor. Bu net bir ekşilik-tatlılık farkından ziyade aromatik bir fark. Lime suyunda limona göre daha az şeker var. Kuvveti de buradan geliyor. Limon ne kadar Akdeniz mutfağını anımsatıyorsa, lime da o kadar Güney Amerika ezgileri fısıldıyor. Yani bol rokalı bir salataya limon sıkmak ne kadar mantıklı ise avokadolu tarifinizde lime kullanmak da o kadar anlamlı.
Neden Pepita?
Pepita markalı ürünlerimiz, asla taviz vermediğimiz kalite kriterlerimize uygun ürünler arasından seçiliyor. Ürünün tatlılığını belirleyen brix oranı, rengi, dokusu da dahil onlarca kritere göre değerlendiriliyor. Tam bir fiyat-performans ürünü diyebileceğimiz Pepita ürünleri sayesinde daha uygun fiyatlara satın alma imkanı sunabiliyoruz.
Kabuğunu ıskalamayın
Güney Amerika ve Uzak Doğu tariflerinde lime kabuğu rendesinin bolca kullanıldığını görebilirsiniz. Tariflerinizde zaman zaman limon kabuğu rendesi kullanma tecrübeniz olduğunu düşünüyoruz. İşte lime kabuğundaki esansiyel yağlar, limon kabuğuna göre çok daha kuvvetli ve aromatik. Lime suyu kullandığınız tarifleri daha leziz ve mis kokulu hale getirmek için kabuğunu rendelemeyi ihmal etmeyin.
Suyunu kolay sıkmak için küçük bir sır
Lime suyunu sıkmak, limon suyunu sıkmaya göre bir çıt daha alengirli. “Salatanın üzerine şöyle az bir gezdireyim” diye elimizle limon sıkmaya alışkınız ama bu yaklaşım lime’da her zaman başarılı olmuyor. Manuel fındık kırma aletleri gibi çalışan limon sıkma aletlerini çarşıda görmüşsünüzdür. İşte bu aletle lime suyunu son damlasına kadar sıkabilirsiniz. Eğer elinizle sıkmanız gerekiyorsa kesme tahtanız üzerine bastırarak yuvarlamanızı ve sonra kesmenizi öneririz.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Lime’ın içindeki flavonoid, limonoid, kemferol, kuersetin, askorbik asit gibi bileşenler, onu kuvvetli bir antioksidan deposu haline getiriyor. Bu da vücudunuzda oluşan oksidadif stresin azalmasına, kronik hastalıklara yakalanma riskinizin düşmesine sebep oluyor. Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardım ediyor, kabızlığı önlüyor. Yüksek C vitamini, hem bağışıklığınızı güçlendiriyor hem de sizi kalp hastalıklarına karşı koruyor.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Tamamen sert olmayan, avucunuz içinde sıktığınızda bir parça esneyen lime’ları tercih edin ama limon kadar yumuşak olmasını da beklemeyin. Lime’ın renginin koyu yeşil ile açık yeşil arasında değişmesi kalitesi ve su miktarı ile ilgili değil; yani rengi alacalı olan lime’ları da gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Nasıl saklanır?
Lime’larınızı hava almayan bir poşet içinde, buzdolabında dört haftaya kadar koruyabilirsiniz. Buzdolabına almazsanız hızla kuruyacaklardır. Kesilmiş bir lime ise buzdolabında iki gün kadar tazeliğini korur.
Nasıl hazırlanır?
Lime suyunu sıkmak limon kadar kolay değil. Bu sebeple sıkmadan önce elinizle basınç uygulayarak tezgah üzerinde yuvarlamanızı öneririz. Ayrıca limon gibi elinizle sıkmak da suyunun büyük kısmının içinde kalması ile sonuçlanır. Bu sebeple illa ki limon sıkacağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
Nasıl kullanılır?
Lime en çok Güney Amerika mutfağında tüketiliyor, limon niyetine! Güney Amerika’da yağlı etler çoğu yemekte kullanıldığı için yemeğin yanında bir dilim lime verilmesi de çok olağan. Çünkü lime içindeki asit, damakta yağı dengeliyor. Kokteyl bardaklarında bir dilim lime’ın görseli de gözü okşamıyor değil!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.