Tüm dünyada geçerli Global GAP sertifikasına sahip ürünlerdeki pestisit ve gübre kullanımı, kurallar çerçevesinde sınırlanmıştır. Bu ürünler kimyasal kalıntı testlerinden geçmiş ve kalıntısız ürünler olarak sınıflandırılmıştır. Yani zirai ilaç kalıntısı içermezler.
Ayrıca bu sertifika çerçevesinde üretilen ürünler; su kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması, atık kontrolü, çiftçi ve bölge halkının sağlığının korunması gibi kriterlerce de kontrol edilir, bu sebeple sadece sizin sağlığınızı değil, dünyamızı da korur.
Verita’dan Pitahaya. Tropik Meyvelerin En Havalısı.
Ejder meyvesi olarak da bilinen pitahaya, egzotik meyvelerin en ilginç olanlarından biri. Öncelikle çoğu meyve gibi ağaçta değil, bir kaktüste yetişiyor. Zaten bu olağan dışı görünümlü meyveden de daha az ilginçlik bekleyemezdik.
Şaşırtıcı bir lezzet
Ancak meyvemizin enteresanlıkları bu kadarla sınırlı değil. Pitahayanın lezzeti de şaşırtıcı. Alışık olduğumuz meyveler kadar üstümüze üstümüze gelen bir lezzeti yok örneğin. Yanlış anlamayın, kendisi epeyce aromatik, hafif kavun, biraz da kiviyi andırır havalarıyla kendine özgü lezzeti olan bir meyve. Ancak bu lezzetin volümü diğerleri kadar yüksek değil. Bu da onu harika bir destek kuvvet haline getiriyor. Smoothie mi hazırlıyorsunuz, pitahaya en iyi yardımcınız. Bowl mu yapacaksınız, baş kahraman rolündeki meyveye omuz vermek için pitahaya yanınızda. Meyve salatası mı yapacaksınız, salatanızı bir Instagram yıldızı yapmak için pitahaya emrinize amade.
Çekirdeklere dikkat!
Pitahayanın çekirdeklerinde de lezzet saklı. Bu sebeple yerken çekirdekleri çıtırdata çıtırdata çiğnemek, hatta pitahayanızı smoothie ve meyve suyu gibi reçetelerde kullanıp blender’da çekmek çok iyi bir fikir.
Pitahaya, pembe kabuğunun altında beyaz ya da kırmızı eti olan bir meyve. Hangi pitahayanın iç kısmının hangi renk olacağı, meyvenin türüne göre değişiklik gösteriyor.
Henüz ülkemizde yeni yeni bilinmeye başladığı için farklı kültürlerin etkisi ile pitahaya, pitaya, ejder meyvesi, çilek armudu ve hatta kaktüs meyvesi olarak anılabiliyor. Ağırlıklı olarak Vietnam, Malezya, Meksika, Kolombiya ve Tayland’da yetiştirilen Verita Pitahaya’yı ülkemizde yetiştiği dönem ülkemizden diğer aylarda ise Vietnam, Kolombiya ve Tayland’dan yılın 12 ayı boyunca ülkemize getiriyoruz.
Daha detaylı bilgi için Verita Pitahaya broşürünü inceleyebilirsiniz.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
İçerdiği bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı pitahaya, aynı sebeple güçlü bir de antioksidan. Kalsiyum ve likopen açısından da zengin. Likopenin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğü biliniyor. Düşük şeker oranı ve yüksek lif içeriği sayesinde glisemik indeksi oldukça düşük olan pitahayanın 100 gramında sadece 71 kalori bulunuyor.
Pitahaya'nın lezzetinin içinde bol şifa saklı. Detayları Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'den dinliyoruz:
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Kabuğu ince ve koyu pembe renkte olan meyveleri seçmenizi öneririz. Kabuğunda morluk, kahverengi leke ya da yara izi olan pitahayaları tercih etmeyin. Kabukta bölgesel olarak küçük ton farkları olabilir ancak genel olarak aynı renkte olmalı. Meyvenin dışını örten yaprakların da parlak yeşil renge sahip olması, pitahayanızın taze olduğunu gösteren etkenlerden biri.
Nasıl saklanır?
Pitahaya, aldıktan beş gün sonraya kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Nasıl hazırlanır?
Pitahayayı ikiye bölüp karpuz gibi dilimleyebilir ya da kaşıkla doğrudan kabuğunun içinden yiyebilirsiniz. Kabuğunun kolayca etinden ayrıldığını göreceksiniz. Çekirdekleri yenen bir meyvedir ve söylediğimiz gibi aslında çekirdekleri de kırıldığında tatlıdır.
Nasıl kullanılır?
Pitahaya genellikle taze olarak tüketilir. Meyve salatanızı veya başka herhangi bir tabağınızı aşırı havalı bir hale getireceğini ayan beyan ortada. Tekrar vurgulayalım, lezzetinin önemli bir bölümü de çekirdeklerde; bu sebeple smoothie türü uygulamalar için çok uygun bir meyve.
Pitahaya tarifimiz de dünyaca ünlü bir konuktan gelsin. Vietnamlı şef Thao Nguyen’in pitahayalı karides çorbasına gözümüz kapalı kefiliz. Bu tarifin lezzeti, hazırladıktan birkaç gün sonra bile hala aklımızdan çıkmamıştı.
Soyup ayıkladığınız karidesleri bıçağınızla kıyın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İnce doğradığınız taze soğan ve kişniş ile karıştırın. Karides kıymasından küçük köfteler yuvarlayın. Havuç ve patatesleri soyun, havuçtan ince dilimler, patatesten küçük küpler doğrayın. Suyunuzu kaynatın, patates ve havuçlarınızı ekleyin. 2 dakika orta ateşte kaynatın. Karides köftelerini ekleyin, 2 dakika daha kaynatın. Küp küp doğranmış pitahaya ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Balık sosu ve tuz ile çorbanızı tatlandırın. Kaselere aldıktan sonra taze soğan ve kişniş ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
•
1 adet Verita Pitahaya,
300g jumbo karides,
1 adet patates,
1 adet havuç,
Taze soğan,
Kişniş,
Balık sosu,
Tuz ve karabiber,
3 bardak su.
Daha fazla tarif için tıklayınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.